+420 604 485 143 |  info@nakupzdrave.cz

MSM sérum

219  s DPH

Krátký popis: MSM podporuje tvorbu přirozeného kolagenu, zvyšuje pružnost a zjemňuje pokožku. Pomáhá udržovat pokožku zdravou a chrání ji před předčasným stárnutím a poškozením.

Doporučené použití: Naneste několik kapek séra na vyčištěnou a tonizovanou pleť a vmasírujte do pokožky – obličeje, krku a dekoltu. Po vstřebání naneste svůj oblíbený krém na obličej.

Balení: 30 ml

 Doprava zdarma při nákupu nad 1000 Kč
Ihned odesíláme
Při nákupu jakýchkoli 4 produktů vám přiložíme dárek zdarma.
K nákupu nad 2.000 Kč obdržíte Dárkový box NZ zdarma
Bezpečná online platba
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

MSM sérum

 

Co je MSM už asi víte. MSM (neboli methylsulfonylmetan nebo dimethylsulfon) je přírodní forma organické sloučeniny síry, která se nachází ve všech živých organismech. Je to nejčistší a biologicky nejvíce dostupná forma síry, jednoho ze základních minerálů, které jsou klíčové pro život a regeneraci buněk. MSM se tradičně používá jako doplněk stravy pro podporu zdravých kloubů a chrupavek, pro jejich maximální flexibilitu a pohyblivost. Molekula MSM snadno přestupuje do pokožky, čehož se často využívá u kosmetických produktů a její lokální používání přináší pro pokožku významné benefity. Zvyšuje propustnost buněčných stěn pokožky, což umožňuje vstup živin a snazší výstup odpadních látek. Nové kožní buňky jsou zdravější a reprodukují opět zdravější buňky, čímž se zlepšuje stav pokožky a výrazně se snižuje výskyt jemných linií a vrásek.

 

MSM podporuje tvorbu přirozeného kolagenu, zvýšení elasticity a zjemnění pleti. Také omezuje androgenní hormony a napomáhá uvolnění nečistot z buněk (čímž se snižuje tvorba tzv. černých teček, cyst a milií). V některých případech dokonce pomáhá eliminovat jizvy po akné, tím, že podporuje již zmíněnou syntézu kolagenu. MSM je vysoce účinný při léčbě i dalších stavů, včetně ekzémů a psoriázy, jakož i citlivé a problematické pokožky. Výborně uklidňuje a snižuje zarudnutí pokožky (což je přínos pro lidi trpící rosaceou). Zlepšuje její stav, působí protizánětlivě, zmírňuje svědění, hydratuje suchou pokožku a zlepšuje hojení ran od povrchových poranění a popálenin. Pomáhá udržovat pokožku zdravou a chrání ji před předčasným stárnutím a poškozením.

 

Kolagen je hlavní strukturální protein, který vlastně udržuje pokožku „pohromadě“, přičemž vlákna typu I. a III. tvoří tzv. Síťku, která je do značné míry zodpovědná za mechanické vlastnosti pokožky. Jelikož produkce kolagenu typu I. a III. v kůži má tendenci klesat (přibližně od 35. roku).

MSM může výrazně pomoci zlepšit stav pokožky:

  • poskytuje ochranu kolagenu před enzymy degradujícími kolagen
  • je klinicky prokázáno, že redukuje jemné linky a vrásky zvýšením produkce kolagenu a elastinu
  • zvyšuje přirozenou produkci glutathionu, klíčového buněčného antioxidantu v těle, pro posílení imunitního systému a snížení pigmentace a poškození buněk
  • působí jako protizánětlivé činidlo snížením produkce cytokinů
  • poskytuje látky potřebné pro tvorbu nových buněk a opravu poškozených
  • má velký vliv na zachování pružnosti a propustnosti membrán kožních buněk, podporuje efektivní výměnu živin a odpadních látek, aby se pokožka udržela čistá

 

MSM je potřebný nejen k detoxikaci těla, ale i pokožky – řetězce aminokyselin jsou obvykle navzájem spojeny flexibilními sírovými můstky.

Doporučené použití: Na vyčištěnou a tonizovanou pleť naneste pár kapek pleťového séra a vmasírujte do pokožky – oblast obličeje, krku a dekoltu. Po vstřebání naneste váš oblíbený pleťový krém.

Balení: 30 ml

Složení: Aqua, Dimethyl Sulfone (MSM), Pentylene Glycol, Glycerin, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Polyglyceryl-4 Caprate, Sphingomonas Ferment Extract, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, Limonene, Citric Acid

 

Nabízíme vám vysvětlení ke složení (na základě žádostí našich klientek):

Pentylene glycol

Pentylene glycol je látka, která může být přírodního nebo syntetického původu. V certifikované přírodní kosmetice se může používat jedině přírodního původu (iv našem séru MSM). Obecně jsou glykoly látky bez vůně a bez zápachu. Ty, které jsou akceptovány pro použití v přírodních a organických produktech (jsou certifikovány např. Ecocert), jsou zařazeny do kategorie „přírodních derivátů“, protože nejsou přímo z rostlin extrahovány, ale získávají se reakcí rostlinného glycerinu s hydroxidem sodným (to je látka , která se používá například k výrobě mýdla z rostlinných olejů). Přírodní pentylen glykol se vyrábí z obnovitelných rostlinných zdrojů, které vznikají jako vedlejší produkty při výrobě potravin, například z kukuřičného škrobu nebo ze suchých vláken cukrové třtiny, které zůstanou po extrakci. Nejčastěji se pentylene glycol v kosmetice používá jako rozpouštědlo pro další aktivní látky (v našem případě MSM) a sám o sobě má na kůži hydratační účinky.

Sodium Levulitane

Sodium Levulitane (sůl přírodní kyseliny levulové) je přísada, která zlepšuje vzhled suché nebo poškozené pokožky, snižuje tzv. loupání kůži a obnovuje pružnost. Označuje se i za jakýsi pleťový kondicionér, neboť zlepšuje nebo udržuje pokožku v dobrém stavu. Je to i antimikrobiální konzervační přísada – likviduje, zabraňuje nebo omezuje růst nebo množení mikroorganismů. Je to sodná sůl kyseliny levulové (levulinic acid) často získaná z kukuřice. Udržuje zároveň přirozené pH pokožky.

Sodium Anisate

Sodium Anisate je sodná sůl kyseliny anýzové, která je odvozena z fenyklu nebo bazalky. Anisate je kvůli tomu, že má jemnou anýzovou vůni, ale z anýzu nemusí pocházet. Má několik výhod – působí proti mikrobiálnímu množení, zabraňuje vzniku choroboplodných zárodků, proto je oblíbená a častá přísada v přírodní kosmetice. Používá se jako vonná látka a zároveň konzervant. Její další výhodou v kosmetice je udržování vyrovnaného pH pokožky a zklidnění pleti, která je náchylná k podráždění. Je vhodná zejména při projevech akné, dokáže hloubkově čistit pokožku, napomáhá dobrému stavu vlasů (fenykl je bohatý na vitamíny A a C, které prospívají vlasové pokožce).

Kyselina anýzová

Kyselina anýzová má také schopnost zmírňovat celulitidu. Pro své stahující účinky je často využívána v anti-age produktech. Dosavadní výzkumy v kosmetických laboratořích prokazují jako nedráždivou a bezpečnou látku pro organismus, a proto se požívá v přírodní kosmetice. Nezpůsobuje hromadění toxinů v těle (naopak je z těla vyplavuje) a ani nijak nepoškozuje pokožku.

Polyglyceryl-4 Caprate

Polyglyceryl-4 Caprate je sloučenina kyseliny kaprinové a polyglycerinu-4. Je to povrchově aktivní látka, která má podobu viskózní kapaliny žluté barvy. Tato látka obvykle plní funkci emulgačního činidla a rozpouštědla – zmenšuje povrchové napětí a umožňuje míchání látek, které jsou za normálních okolností nemísitelné (např. olej a voda). Dále působí jako změkčovadlo. Kůži čistí a udržuje hydratovanou. Pokožku nedráždí a nemá žádné známé vedlejší účinky.

Extrakt Sphingomonas hydrophobicum

Extrakt Sphingomonas hydrophobicum jsou vlastně bakteriální extrakty získané fermentací Sphingomonas hydrophobicum obsahují bohatou směs účinných látek, které prokazatelně výrazně zpomalují stárnutí buněk lidské pokožky. Skříing (při hledání nových aktivních složek přírodního původu) velké sbírky bakterií v přírodě odhalil tento druh jako druh s cennými vlastnostmi proti stárnutí. Bakterie Sphingomonas jsou přísné aerobní bakterie, které se běžně vyskytují po celé planetě, ve vodních i suchozemských stanovištích. Jsou to oligotrofy – mohou žít s nízkými hladinami živin, a proto se snadno přizpůsobí všem druhům prostředí vytvořeného člověkem. Je známo, že produkují nostoxantin, karoteinoid se silnými antioxidačními vlastnostmi, který podporuje toleranci vůči environmentálnímu stresu a k omezení negativních účinků stárnutí kůže.

Melaleuca Alternifolia Leaf Oil

Melaleuca Alternifolia Leaf Oil (Čajovník australský, známý jako Tea tree olej) je éterický olej, který je bezbarvý až světle žlutý. Má vysoké konzervační a antibakteriální vlastnosti.

Limonene

Limonene je přirozená součást éterického oleje. V seznamu ingrediencí musí být přítomnost této složky z důvodu možného alergenního potenciálu u citlivějších osob. Je to přirozeně se vyskytující látka, kterou najdeme v rostlinách. Je často používána ve složení přírodní a bio kosmetice, obvykle se s ní setkáme na konci INCI (složení) produktu.

Citric acid

Citric acid neboli kyselina citrónová se přirozeně vyskytuje v ovocných šťávach. V kosmetice se používá v krystalické podobě. Díky vysoké aciditě se požívá k úpravě pH produktů i pokožky. Přidává se do anti-age produktů, kde podporuje peeling a obnovu svrchní části pokožky. Pokožku také čistí, zpevňuje a bojuje proti pigmentovým skvrnám (má zesvětlující účinky). Je antibakteriální a antimykotická.

 

Upozornění: Skladujte v suchu, nejlépe na tmavém a chladném místě, mimo dosah malých dětí.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí “MSM sérum”

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Msm sérum kůže nakupzdrave
MSM sérum
219  s DPH Přidat do košíku