Olej z kostivalu

   

Krátký popis: Pomáhá při výronech, pohmožděninách a rehabilitací po zlomeninách.

Kostivalový olej se dobře vstřebává do pokožky a jeho účinky můžete zesílit pokud před nanesením na pokožku ho jemně zahřejete v dlaních.

Balení: 100ml

Můžeme doručit do:
27.2.2024
Skladem (>5 ks)
Kód: 3481
Značka: Nakup Zdrave
279 Kč
Kategorie: NZ produkty
Kostivalový olej pomáhá při výronech, pohmožděninách a rehabilitací po zlomeninách.:

Kostivalový olej

Kostival lékařský (Symphytum officinale) se v medicíně používal už ve starověkém Řecku, kdy se z něj připravovala pasta, která nahrazovala dnešní sádru při fixaci zlomenin. Nazývá se také Živá kost nebo Černý kořen pro své podpůrné účinky při odstranění krevních podlitin, revmatických bolestí, ischiasu, pohmožděninách a výronech. V 16. století byl považován za nejdůležitější rostlinu na hojení ran, odřenin, vředů a hemoroidů. Součástí této unikátní rostliny je alantoin, což je dusíkatá organická látka na bázi močoviny, která je pro své výrazné regenerační účinky s oblibou využívána v kosmetice a farmakologii. Urychluje regeneraci tkání, třísloviny a sliznice a zjemňuje vrásčitou pokožku.

Ránhoj horský (Sideritis scardica) se vyskytuje pouze na určitých místech a v určité nadmořské výšce - díky tomu je to velmi čistá rostlina - pohoří Rodopy, které se rozprostírá na území dnešního Turecka, Řecka a Bulharska. Ve starověkém Řecku (vzpomíná ho např. Hippokrates a Dioskirudes) se silný odvar z Ránhoja horského používal při zraněných vojácích, aby jim zmírnil bolest, zabránil infekci a rychle získali sílu. Má silné antibakteriální a protizánětlivé účinky.

Náš produkt Kostivalový olej by se měl nacházet v každé domácí lékárničce pro své unikátní účinky, jako:

  • pomáhá při výronech a pohmožděninách, při rehabilitaci po zlomeninách
  • při zánětu šlach a tromboflebitidách, krevních podlitinách
  • při uzdravování pokožky z omrzlin a popálenin
  • díky alantoinu při pravidelném používání jsou prokazatelné výsledky v redukci jemných vrásek a odstraňování pigmentových skvrn
  • pomáhá při obnově nového kožní tkáně a rekonstrukci poškozených buněk
  • pomáhá při uzdravování při atopické dermatitidě, psoriáze a ekzému

Pouze pro vnější použití.

Složení: olej ze semen Brassica campestris, extrakt z kořene Symphytum officinale, extrakt z květů/listů/stonků Sideritis scardica  

Při nákupu nad 1000 Kč je doprava zdarma.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: